bgen

VPS сървъри

Виртуален сървър (VPS) е хостинг услуга, при която мощен хардуерен сървър се разделя на няколко логически виртуални устройства. За всеки виртуален сървър (VPS) се гарантират 100% от сървър параметрите, заделени и лимитирани за него, в зависимост от заявения VPS хостинг план.

Клиентът разполага с root достъп и има избор на операционна система и приложения, които да инсталира. Всеки виртуален сървър може да се управлява чрез отделна операционната система и да бъде независимо рестартиран от останалите.

Xen VPS хостинга предлага гъвкавост като на реален нает сървър и клиентът може да компилира собствено ядро на операционната система – OpenVZ и Xen виртуалните сървъри се предлагат с опция за инсталация на много разнообразни операционни системи: CentOS, Fedora, Ubuntu, Debian, Arch Linux, openSUSE, Gentoo, Scientific Linux, Slackware, както FreeBSD, OpenBSD, NetBSD и Windows (само за Xen-HVM виртуални сървъри).

Виртуалният сървър (VPS хостинг) предоставя гъвкавостта и възможностите на нает сървър на много достъпна цена. VPS хостинг е услуга, която е изключително подходяща за компании, които се нуждаят от пълна свобода и контрол над сървъра и гарантирани ресурси за своите клиенти като същевременно са бюджетно ориентирани.